De kinderen met hun moeder

Het gezin Melyan woonde eerste in de stad Dilijan. Inmiddels zijn ze verhuisd naar het dorp Ddmashen en de kinderen gaan hier ook naar school. De reden van de verhuizing is het werk van Marine. Ze werkt als melkster in de boerderij van het dorp. De eigenaar van de boerderij heeft voor een verblijfplaats gezorgd waarvoor ze niets hoeven te betalen.

Elen is 10 jaar en ze zit in de vierde klas. Ze leert gemiddeld en haar favoriete vak is Armeens. Ze vindt tekenen leuk. Twee keer per week gaat ze naar tekenlessen op school, die gratis zijn. In haar vrije tijd speelt ze met haar vrienden buiten. Ze helpt ook haar moeder in het huishouden.

Elen heeft een zus Zoya; 8 jaar en een broer Hovhannes; 7 jaar. Moeder Marine is 49 jaar en zorgt naast haar werk voor het huishouden en de kinderen. Elen heeft een goede band met haar broertje en zusje. Vader Garnik is een aantal jaar geleden overleden aan kanker. Sindsdien heeft Marine samen met de kinderen hun vorige woonplaats verlaten. Marine ontvangt 50.000 AMD/ € 118,- per maand voor haar baan als melkster. De oudste broer van de kinderen, Vardan; 25 jaar lijdt al 7 jaar aan schizofrenie. In de lente van 2021 is hij verplaatst naar de psychiatrische instelling in de stad Sevan, omdat de medicijnen in de vorige instellingen niet meer hielpen en zijn gedrag oncontroleerbaar was geworden. Sinds hij in de nieuwe instelling zit en andere medicijnen krijgt, is hij rustiger en stabieler geworden. Daarvoor was hij agressief en nerveus. Hij schreeuwde veel en sloeg zijn moeder en zussen en broer.

Elen met Hovhannis en Zoya

Zus Zoya is zit in de tweede klas van de school in Ddmashen. Ze leert gemiddeld en vindt alle vakken leuk. Ze houdt ook erg van tekenen en na de lessen blijft ze op school om aan extra tekenlessen te volgen, waarvoor ze niets hoeven te betalen. Ze vindt het leuk om huiswerk te maken en haar moeder in het huishouden te helpen. Broer Hovhannes gaat ook met veel plezier naar school; hij zit in de eerste klas. Hovhannes is een actieve jongen. Hij vindt het leuk om buiten te spelen en ook om met Lego en autootjes te spelen. 

Het gezin ontvangt een sociale uitkering van 46.000 AMD/ € 109,-. De familie heeft uw steun hard nodig, omdat Marine met de uitkering en het geringe salaris niet kan rondkomen. 

We zijn van plan om Elen Melyan in het project childsponsoring in te schrijven nadat haar vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Zusje Zoya heeft ook een sponsorouder en voor broer Hovhannis zijn we nog op zoek naar een sponsorouder nadat zijn vorige sponsor is gestopt.