Davit woont met zijn familie in de stad Tumanyan gelegen in de Armeense noordelijke provincie Lori. Tumanyan ligt 150 km van de hoofdstad Yerevan en de tot de Tumanyan gemeenschap behoren naast Tumanyan ook dorpen als Atan, Ahnidzor, Lorut, Shamut, Marts, Karinj, Atan Dsegh en Chkalov. Er wonen ongeveer 7000 mensen in de gemeenschap Tumanyan en 64% leeft onder sociaal onzekere omstandigheden. De bevolking houdt zich vooral bezig met landbouw en veeteelt. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Davit Davtyan is 8 jaar en hij is de oudste in het gezin. Het zit in de tweede klas op de school in Tumanyan. Davit leert gemiddeld. Zijn lievelingsvak is wiskunde en hij wil graag bouwer worden. Wanneer hij uit school thuiskomt rust hij een beetje uit en hij begint dan aan zijn huiswerk voor de volgende dag. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om met zijn zussen te spelen.

De familie Davtyan bestaat uit zeven gezinsleden; opa en oma, de ouders en drie minderjarige kinderen. Moeder Armine is 36 jaar en getrouwd met Hovhannes; 39 jaar. Hij wordt vaal Hovik genoemd en samen hebben ze één zoon gekregen en twee dochters. Armine is huisvrouw en zorgt voor de kinderen. Op dit moment heeft Hovik geen werk, wanneer er werk is repareert hij auto’s, maar er is weinig werk hierin. Het is moeilijk om voor zo’n groot gezin te zorgen wanneer er geen vast inkomen is. Oma Aida is 67 jaar en heeft problemen die bij haar leeftijd horen. Ze ziet slecht en haar benen doen zeer waardoor ze vaak thuis is. Opa Harutyun is 70 jaar en hij houdt van vissen en brengt veel tijd door met zijn kleinkinderen. In de zomer werkt hij als tuinman op het terrein waar de zomerkampen worden gehouden. Elke zomer kijkt hij hierna uit, ook al is het werk voor een kortere periode. Het helpt de familie enorm.

In het gezin groeien drie kinderen op. De oudste is Davit; hij is 8 jaar. Na Davit komt zusje Marine; zij is 7 jaar. Marine zit in de eerste klas en ze vindt het erg leuk om naar school te gaan. Ze wil graag goed leren lezen en schrijven. Haar lievelingsvak is wiskunde en in de toekomst zou ze graag  tandarts willen worden. Angelina is de jongste in het gezin, zij is 5 jaar. Angelina zit op de kleuterschool en hoewel ze nog jong is weet ze al wat ze wil worden; kinderarts. Gelukkig zijn de kinderen gezond.

De familie Davtyan leeft onder moeilijke sociale omstandigheden. Het belangrijkste inkomen is het ouderdomspensioen van opa en oma; in totaal 80,000 AMD / € 181,-. Dit is onvoldoende om in de behoeften van het gezin te voorzien.

Het is moeilijk om te zorgen voor voldoende kleren, schoolspullen, huishoudelijke middelen, hygiënische items en voedsel. Het huis verkeerd in slechte staat en de bedden zijn uitgeleefd. Het gezin kan elke vorm van steun gebruiken. We zijn van plan om Davit Davtyan op te nemen in he project childsponsoring. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Zusjes Marine en Angelina hebben inmiddels een sponsorouder gevonden.