Ashot woont met zijn familie in de stad Tumanyan gelegen in de Armeense noordelijke provincie Lori. Tumanyan ligt 150 km van de hoofdstad Yerevan en de tot de Tumanyan gemeenschap behoren naast Tumanyan ook dorpen als Atan, Ahnidzor, Lorut, Shamut, Marts, Karinj, Atan Dsegh en Chkalov. Er wonen ongeveer 7000 mensen in de gemeenschap Tumanyan en 64% leeft onder sociaal onzekere omstandigheden. De bevolking houdt zich vooral bezig met landbouw en veeteelt. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Ashot is 11 jaar en hij is de jongste in het gezin en iedereens favoriet. Hij zit in de zesde klas van de basisschool in Tumanyan. Hij houdt erg van kunst en hij wil in de toekomst een bekende artiest worden. Wanneer hij thuiskomt van school, rust hij een beetje uit en dan gaat hij zijn lessen voor de volgende dag voorbereiden. In zijn vrije tijd tekent hij graag of leest in de Bijbel.

Het gezin bestaat uit zeven personen: grootouders, ouders en drie minderjarige kinderen. Oma Yevgenia is 67 jaar en gepensioneerd. Opa Vazgen is 71 jaar en hij is tweedegraads gehandicapt. Hij heeft Parkison en hij besteedt bijna zijn hele pensioen aan medicijnen. Vader Samel is 43 jaar en werkt als taxichauffeur. Dit is geen vaste baan. Moeder Margarita is 39 jaar en we kennen haar al enkele jaren. Tijdens de zomerkampen en het programma voor maaltijden werkte ze als schoonmaakster. Hiermee verdiende ze geld en heeft ze deelgenomen aan baklessen. Nu bakt ze regelmatig en verkoopt haar baksels. De omstandigheden thuis, de bakoven en anderen benodigdheden zijn echter niet optimaal en goed genoeg om meer cakes te bakken en wat geld te verdienen om de lasten van de familie te verlichten.

Ashot is 11 jaar en de jongste in gezin. Hij houdt erg van kunst en in zijn vrije tijd tekent hij graag. Hij leest ook graag uit de Bijbel. Hij wil artiest worden.

In het gezin groeien drie kinderen op. De oudste is Arsen, 16 jaar. Hij studeert in het eerste jaar op de Alaverdi Vocational School op de afdeling technische support van agrarisch werk. Na hem komt Mary; zij is 13 jaar. Mary zit in de achtste klas op de middelbare school van Tumanyan. Ze is erg actief en houdt van voetballen. De jongste in het gezin is Ashot, hij is 11 jaar.

Het belangrijkst inkomen van het gezin is gezinsuitkering van 36,000 AMD / € 85,-, het pensioen van oma 38,000 AMD / € 90,- en de gehandicaptenuitkering van opa van 39,000 AMD / € 92,-. Het is moeilijk om hiervan voldoende kleding, voedsel en huishoudelijke middelen te kopen.

We zijn van plan om Ashot Simonyan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.