Arpi Sedrakyan woont met haar moeder in Yerevan. Yerevan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het land. De stad vormt een provincie op zich. Er wonen veel kwetsbare gezinnen die hulp nodig hebben en een beroep doen op Mensenkinderen.

Arpi is 16 jaar en wordt op 18 september 17 jaar. Ze heeft de basisschool afgerond en ze heeft toelatingsexamen gedaan voor het muzikale college vernoemd naar Arno Babadjanyan. Hiervoor heeft ze de muziekschool bezocht waar ze op de vocale afdeling zat. Het is de droom van Arpi om zangeres te worden en om de Armeense muziek en het Armeense zang voor te kunnen dragen op vele podia in de wereld.

Arpi woont samen met haar moeder Narine; 58 jaar. Moeder Narine is vooral thuis en zorgt voor het huishouden. Ze heeft een grote wens om te werken, maar ze heeft ook problemen met haar gezondheid;  ze heeft diabetes, polyartritis en osteochondrose (dit betekent dat de lever vergroot is en er leverstenen aanwezig zijn). Hiervoor krijgt ze een gehandicaptenuitkering van 33.000 AMD / € 79,- per maand. De staat helpt het gezin verder met een bijstandsuitkering die per maand 24.000 AMD / € 58,-.

We zijn van plan om Arpi Sedrakyan in het project childsponsoring in te schrijven nadat haar vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping.