Aram woont in het dorp Alashkert, in de regio Armavir. Het dorp ligt ongeveer 37 km van de hoofdstad Yerevan. Er zijn bijna geen banen in het dorp. De grond is redelijk vruchtbaar en het klimaat is geschikt. De belangrijkste bezigheid van de dorpelingen is daarom landbouw, tuinbouw en veeteelt. Er is ook veel armoede onder de bewoners en velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Aram is 2 jaar en hij is het jongste in het gezin. Aram is een slim kind en hij bezorgt niemand problemen, integendeel, hij maakt ze blij, hij is altijd thuis.

Het gezin Ter-Harutyunyan bestaat uit 6 personen; ouders en 4 minderjarige kinderen. De vader van het gezin, Arman, is 32 jaar oud en hij heeft geen vaste baan. Hij doet allerlei klusjes die op zijn pad komen. Door het zware werk heeft hij regelmatig rugpijn, maar hij klaagt niet. De moeder van het gezin, Lilit, is 27 jaar oud. Ze is huisvrouw en ze zorgt voor kinderen. Lilit is zwanger en binnenkort hopen ze hun 5e kind te verwelkomen. Ze werken niet in de landbouw en ze hebben geen vee, omdat ze geen eigen huis hebben.

In het gezin Ter-Harutyunyan groeien vier kinderen op. Hakob is de oudste en hij is 8 jaar. Hij zit nog in de eerste klas, maar hij zou in een hogere klas kunnen zitten. Het gezin heeft geen vast huis, ze huren en ze wisselen vaak van huis. Omdat ze ook van dorp wisselen, wisselde de school van Hakob ook. Dit beïnvloedde zijn studie en Hakob bleef in dezelfde klas. Hakob en zijn broer Sasun zitten in dezelfde klas. Ondanks de moeilijkheden probeert Hakob nu goed te leren en houdt hij erg van zijn moedertaal. In zijn vrije tijd speelt hij graag in de tuin met zijn broertjes en zusje. Hij droomt ervan een eigen huis te hebben. Daarna komt Sasun hij is 7 jaar en hij is de middelste zoon van het gezin. Sasun zit in de eerste klas van de school in Alashkert. Hij gaat graag naar school, maar leren vindt hij moeilijk. Hij zit ook nog in de eerste klas, maar zou in een hogere klas kunnen zitten. De familie van Sasun heeft geen eigen huis en ze wisselen vaak van huis. Omdat ze ook van dorp wisselen, veranderde de school van Sasun ook. Dit beïnvloedde zijn studie en bleef in dezelfde klas zitten. Sasun en zijn broer Hakob zitten in dezelfde klas. Hij droomt ervan om te sporten en in de toekomst een goede atleet te worden. Hij speelt graag in de tuin met zijn broertjes en zusje. Ani is 3 jaar en ze zal naar de kleuterschool gaan wanneer het gezin een betaalbare huurwoning heeft gevonden. Ani is een erg lief en vriendelijk meisje. Ze houdt veel van haar broers en speelt graag met ze. De jongste in het gezin is Aram en hij is 2 jaar. Alle kinderen zijn gezond.

Het gezin Ter-Harutyunyan leeft onder slechte sociale omstandigheden. De ouders hebben geen vaste baan en daarnaast hebben ze geen eigen huis. Voor dit huis betalen ze 100.000 AMD / € 239,-  per maand, maar de eigenaar van het huis gaat binnenkort de huur verhogen naar 150.000 AMD / € 358,-, en ze zullen dit huis moeten verlaten. In feite is dit huis te groot voor hen en kunnen ze het in de winter niet verwarmen, onder die omstandigheden zullen de kinderen ziek worden. Ze zijn nu op zoek naar een nieuw huis in het dorp Alashkert, omdat ze de school van hun kinderen niet meer willen veranderen, het is stressvol voor hen.

Het gezin krijgt geen uitkering van de staat omdat ze niet geregistreerd zijn, maar wel 50.000 AMD / € 119,- per maand, voor een kind jonger dan 6 jaar.
Van dit kleine inkomen kunnen ze niet voor hun grote gezin zorgen, en hebben ze steun nodig. Ze hebben hulp nodig bij het verzorgen van kinderkleding, schoolbenodigdheden, maar ook huishoudelijke artikelen, hygiëneartikelen en voedsel.

We zijn van plan om Aram Ter-Harutyunyan op te nemen in het project childsponsoring. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Ook voor broer Hakob en zusje Ani gaan we op zoek naar een sponsorouder. Broer Sasun heeft een sponsorouder gevonden.