Ani woont in het dorp Alashkert, in de regio Armavir. Het dorp ligt ongeveer 37 km van de hoofdstad Yerevan. Er zijn bijna geen banen in het dorp. De grond is redelijk vruchtbaar en het klimaat is geschikt. De belangrijkste bezigheid van de dorpelingen is daarom landbouw, tuinbouw en veeteelt. Er is ook veel armoede onder de bewoners en velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Ani is bijna 2 jaar en tijdens het bezoek sliep ze. Haar moeder heeft haar wakker gemaakt waardoor ze in het begin een beetje zenuwachtig was. Ani is een heel sociaal en opgewekt kind, ze gaat niet naar de kleuterschool en brengt haar dagen thuis door.

Het grote gezin Poghosyan bestaat uit 11 personen. De vader van het gezin heet Sergey en hij heeft net een baan gekregen bij een plaatselijk benzinestation. Zijn maandsalaris is 90.000 AMD / € 216,-. Sergey wilde als contractsoldaat werken, omdat het salaris daarvoor iets hoger is. Maar hij is van een hoogte gevallen en hij heeft daarbij zijn schouder gebroken en ontwricht. Daarom werd hij niet aangenomen. De moeder van het gezin, Anush is 31 jaar oud en ze werkte op een kleuterschool als kok assistent, maar nu is ze met zwangerschapsverlof. De grootvader van het gezin, Saribek, is 63 jaar oud en hij is 3e graads gehandicapt. Hij heeft een beroerte gehad waardoor hij geen gevoel meer heeft in de linkerkant van zijn lichaam. Hij is gepensioneerd en ontvangt maandelijks een pensioen van 36.000 AMD / € 86,-. Grootmoeder Anyuta is 55 jaar oud; ze is niet met pensioen en ze is huisvrouw. De oom van de kinderen woont met zijn gezin ook bij hen. Oom Samvel is 34 jaar en hij werkt om de dag als arbeider in een winkel. Hij krijgt hiervoor een salaris van 5000 AMD / € 12,- per dag. De vrouw van ook Samvel; tante Liana is 28 jaar oud en zij is huisvrouw en zorgt voor hun twee kinderen.

Het gezin Poghosyan leeft onder sociaal moeilijke omstandigheden. Er zijn veel minderjarige kinderen in het gezin en het totale gezinsinkomen is laag. De huisvaders zijn de enigen die werken, en dat ook nog eens tegen een laag salaris. Het huis is eigendom, maar het is niet gerenoveerd en te klein voor zo’n groot gezin. Ze hebben een klein stukje grond vlakbij hun huis, waar ze groenten verbouwen en verschillende fruitbomen hebben voor eigen gebruik. Ze hebben een paar kippen en konijnen, geen vee.
Voor de kinderen krijgen ze van de staat een toelage van 50.000 AMD / € 120,- en 30.000 AMD / € 72,- per maand. Met dit schamele inkomen kunnen ze nauwelijks of gedeeltelijk voor hun grote gezin zorgen en hebben ze steun nodig. Ze hebben hulp nodig voor het zorgen van kinderkleding, schoolbenodigdheden, maar ook huishoudelijke artikelen, hygiëneartikelen en voedsel.

Sergey en Anush hebben drie kinderen, Artyom, Anyuta en Ani. Artyom is 10 jaar en hij zit in de 4e klas van de school in Alashkert. Hij leert normaal en zijn favoriete vakken zijn wiskunde en Russisch. Naast de lessen gaat hij ook naar een betaalde voetbalclub, 2000 AMD / € 5,-  per maand. Hij droomt ervan om voetballer te worden. In zijn vrije tijd helpt hij zijn familieleden bij diverse zaken en speelt hij graag met de kinderen thuis. Anyuta is bijna 7 jaar en ze zit in de eerste klas van de school in Alashkert. Haar prestaties op school zijn uitstekend en haar favoriete vakken zijn wiskunde en haar moedertaal. Naast de lessen gaat ze naar een betaalde dans- en zanggroep, 4000 AMD / € 10,- per maand. In haar vrije tijd helpt ze graag haar moeder. In de toekomst wil ze zangeres worden en deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Ani is bijna twee jaar en de jongste in het gezin.

Oom Samvel en tante Liana hebben twee kinderen; Lilit en Aren. Lilit is 7 jaar en ze zit in de eerste klas van de school in Alashkert. Haar prestaties op school zijn uitstekend en haar favoriete vak is wiskunde. In haar vrije tijd speelt ze graag met andere kinderen en ze droomt ervan om in de toekomst tandarts te worden. Aren is 3 jaar en tijdens het bezoek lag hij te slapen en zijn moeder moest hem wakker maken. Dit vond hij niet erg leuk en hij bleef maar huilen Aren lacht graag en hij is lief en vriendelijk. Hij blijft meestal thuis en gaat niet naar de kleuterschool. Alle kinderen zijn gezond.

We zijn van plan om Ani Poghosyan op te nemen in het project childsponsoring. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Ook voor zus Anyuta en neef Aren gaan we op zoek naar een sponsorouder. Broer Artyom en nicht Lilit heeft een sponsorouder gevonden.