Yerevan is de hoofdstad van de Armeense Republiek, en met meer dan een miljoen inwoners is het ook de grootste stad van het land. Yerevan ligt in het 300 km2 grote dal van de Ararat, en is één van de oudste steden ter wereld (het werd gebouwd in 782 voor Christus). De stad is nu het economische, politieke, culturele en wetenschappelijke hart van Armenië, maar ondanks dat alles zijn er ook veel arme gezinnen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

De familie Avdalyan woont in een klein appartement in de hoofdstad Yerevan. Voor het gezin dat bestaat uit 8 leden is het appartement eigenlijk te klein. Ze dromen natuurlijk van een groot en nieuw huis maar klagen nooit, omdat ze een liefdevol, warm en tolerant gezin zijn.

Het gezin heeft zes opgroeiende kinderen. De oudste is Lia van 14 jaar oud. De jongste, Hovsep, is 5 jaar. De kinderen gaan naar school. Vader David is 42 jaar. Soms kan hij allerlei soorten werk doen,  met name in de bouw maar hij verdient er te weinig mee om goed voor zijn gezin te kunnen zorgen. Gebrek aan financiële middelen maakt het de ouders moeilijk de zes kinderen groot te brengen. Davids vrouw, Gohar is 41 jaar en heeft geen werk. Zij zorgt voor het huishouden en de kinderen. De familie moet omgerekend leven van een maandelijkse inkomen van  126 Euro.

Hovsep Avdalyan is 5 jaar oud en is het jongste lid van het gezin. Hij heeft vier zussen en een broer; Lia; 14 jaar, Anna; 11 jaar, Milena; 9 jaar, Elen; 8 jaar en Mher; 13 jaar. Hovsep heeft de kleuterschool afgemaakt en gaat naar school. Hij kent de letters al een beetje. Hij houdt heel veel van tekenen en tekent elke dag. Daarnaast zou hij  aan sport willen doen om sterker te worden. Hovsep is een vrolijk kind en is dol op zijn zusjes en zijn broertje. De kinderen uit het gezin zijn gelukkig allemaal gezond.

We zijn van plan om Hovsep Avdalyan in het project childsponsoring op te nemen, nadat zijn vorige sponsor is gestopt. In totaal worden 4 kinderen uit het gezin Avdalyan opgenomen in het childsponsoring project. Anna, Milena en Elen hebben een sponsor gevonden. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.