Mevrouw Gyulfinaz Kirazyan woont in Yerevan, de hoofdstad van de Armeense  Republiek, en met meer dan een miljoen inwoners is het ook de grootste stad van het land. Yerevan ligt in het 300 km2 grote dal van de Ararat, en is één van de oudste steden ter wereld (het werd gebouwd in 782 voor Christus). De stad is nu het economische, politieke, culturele en wetenschappelijke hart van Armenië, maar ondanks dat alles zijn er ook veel arme ouderen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Mevrouw Gyulfinaz woont in de wijk Noragyugh. Deze wijk staat op een heuvel en bestaat uit allerlei kleine huizen die aan elkaar zijn gebouwd. De huizen zijn door de bewoners zelf gebouwd. We lopen een reeks van dit soort huizen voorbij om het huis van Mevrouw Gyulfinaz te vinden. Ze woont hier sinds 1979, sinds ze getrouwd is.

Mevrouw Gyulfinaz is nu 67 jaar oud en weduwe. Haar man is twee jaar geleden overleden door een beroerte, op 65-jarige leeftijd. Hij was verbouwer en de kostverdiener in het gezin. Mevrouw Gyulfinaz zelf heeft slechts acht jaar op school gezeten. Voor haar huwelijk heeft ze in een fabriek gewerkt, ze heeft ook iets in de handel gedaan. In haar huwelijk heeft ze drie kinderen gekregen: twee dochters en één zoon. Na de bevallingen heeft ze een aantal gezondheidsklachten gekregen en daarom heeft ze niet meer gewerkt. Ze heeft altijd voor de kinderen en voor het huishouden gezorgd.

Mevrouw Gyulfinaz heeft last van trombose, neurose en hoge bloeddruk. Ze moet vaak medicijnen gebruiken, zalf op haar voeten smeren en 1 keer per jaar in het ziekenhuis een behandeling krijgen zodat haar gezondheidstoestand niet verslechtert.

Mevrouw Gyulfinaz heeft drie (volwassen) kinderen. Haar dochters zijn getrouwd en wonen apart. Haar zoon is ook getrouwd maar woont nog steeds in het ouderlijk huis. Hij heeft twee kinderen. Op dit moment is hij de kostverdiener van de familie. Net als zijn vader vroeger, is hij verbouwer. Hij heeft helaas geen vast werk.

Het huis bestaat uit een woonkamer, een slaapkamer en een keuken. Mevrouw Gyulfinaz kookt, brengt tijd door met haar kleinkinderen, kweekt bloemen, leest de Bijbel en bidt. Ze dankt God voor het leven dat ze heeft gekregen. Ze ontvangt momenteel een gering pensioen en leeft van een klein inkomen.

We zijn van plan om mevrouw Gyulfinaz Kirazyan in het project seniorsponsoring in te schrijven. Ze is op zoek naar een nieuwe sponsor nadat haar vorige sponsor gestopt is. Als gevolg hiervan ontvangt zij voedingspakketten, krijgt zij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt zij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat zij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Zij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren.