De familie Martirosyan woont in Artashar. Het dorp ligt op 40 km afstand van de hoofdstad Yerevan. Er zijn geen culturele of sportcentra, geen kleuterschool en geen productiebedrijven. Er is maar één middelbare school en de gemeente, die werkgelegenheid in het dorp creëren. Het enige middel van bestaan voor de dorpelingen is veeteelt en landbouw. Er wonen ook Yezidi-families in Artashar, die volledig geïntegreerd zijn in het dorpsleven.

Erik woont samen met zijn ouders, broer en zus. Hij is actief, vrolijk en gehoorzaam. Zijn moeder zegt dat Erik er geen problemen mee heeft om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen om te gaan. Erik praat veel en gemakkelijk. Hij zit in de 5e klas en kan goed leren. Hij is goed in wiskunde en de beste van de klas. Hij vindt het erg jammer dat door de corona pandemie ze online moeten leren. Erik helpt zijn ouders met het werk in de tuin, hij geeft de bomen water, verzamelt de vruchten en sorteert ze. Als er genoeg geoogst is, brengt hij de oogst naar de markt om deze met zijn vader te verkopen. Dit jaar hebben ze 2 dozen granaatappels en die gaan ze verkopen. De andere soort, die kleiner is, komt later. Erik volgt “dhol” en muzieklessen. Hij heeft nog geen eigen “dhol” en hij gebruikt de “dohl” van school totdat zijn ouders er één voor hem kunnen kopen. Erik heeft geen gezondheidsproblemen. Hij wil landbouwer worden en meer over landbouw leren.

De familie Martirosyan bestaat uit 5 personen. Ouders en 3 kinderen. De vader van Erik heet Gagik en is 45 jaar oud. Hij is landbouwer; hij zorgt voor de tuin, voor het fruit en de groente. De tuin is niet zo groot en als ze genoeg geoogst hebben, verkopen ze dit . Deze opbrengst is hun enig inkomen. Daarnaast hebben ze een koe waarvan ze melk, yoghurt en kaas krijgen. De moeder heet Marine en is 40 jaar oud. Zij is huisvrouw, helpt haar man met het landbouwwerk en zij zorgt voor de kinderen. Marine heeft gezondheidsproblemen; zij heeft een schildkliervergroting. Zij neemt hiervoor medicijnen in maar zij moet weer naar de arts omdat het erop lijkt dat de medicijnen niet meer werken. Het huis waar ze wonen heeft 4 kamers, achterin is hun prachtige groene tuin, waar ze het grootste deel van de zomermaanden doorbrengen. De woning heeft gasaansluiting en in de wintermaanden gebruiken ze de gaskachel.

Erik is jongste in het gezin en is 10 jaar. De oudste is Anjela en zij is 18 jaar oud. Zij heeft haar school met hoge cijfers afgerond en ze is nu student. Ze studeert rechten aan Hogeschool van Yerevan, eerste jaar. In Yerevan woont ze bij haar tante om geen huur te betalen. De broer van Erik heet Albert en hij is 16 jaar oud. Hij heeft de middelbare  school afgemaakt en hij wil nu aan het college van technologie studeren. Alle drie de kinderen leren goed, ze zijn slim en werken hard. Ze willen goed leren om een goede toekomst te hebben.

De familie maakt zich geen zorgen meer om de slechte omstandigheden van hun huis, ze zijn het inmiddels gewend. Het huis heeft 4 kamers en er is lange tijd niets aan het huis gedaan. Het huis is nat en oud. Alleen de keuken heeft de vader van Erik een beetje gerenoveerd. Ze hebben thuis geen badkamer, deze is in hun tuin gebouwd en erg oud. De financiële toestand van de familie is erg slecht. Het is vooral moeilijk om voor de studie van Anjela te betalen. Anjela hoopt dat ze in Yerevan  werk kan vinden en dit kan combineren met haar studie. De kinderen dragen de kleding van andere mensen. Soms kan Marine haar medicijnen niet  kopen. Vooral de wintermaanden zijn zwaar. Er is dan geen bouwwerk en ook geen landbouwwerk.

We zijn van plan om Erik Martirosyan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.