Lchashen is één van de grotere dorpen in de provincie Gegharkunik, en ligt op de noordelijke zijde van het Geghama gebergte in het oosten van Armenië en grenst aan Azerbeidzjan en de Republiek Nagorno-Karabach. Het ligt op vijf kilometer vanaf de noordwestelijke oever van het Sevanmeer en op 62 kilometer vanaf de hoofdstad Yerevan. In het dorp zijn enkele industriële bedrijven, maar de meeste inwoners houden zich hoofdzakelijk bezig met veeteelt en landbouw; meest graan en aardappels. Het dorp heeft een basisschool, een kleuterschool, een gezondheidscentrum en een cultureel centrum. Ondanks dit alles is er nauwelijks werkgelegenheid.

Davit is net 9 jaar geworden en groeit samen op met zijn oudere broer. Davit kan goed leren en het eerste leerjaar heeft hij met hoge cijfers afgerond. Hij is geletterd, leest en schrijft vloeiend en hij heeft een prachtig handschrift. Zijn lievelingsvak is wiskunde en hij doet gratis mee aan schilderen en sporten. De verf en toebehoren hiervoor kopen ze zelf, maar dit is niet makkelijk voor de familie, ongeveer 7000-8000 AMD / 12-14,- Euro per maand. Broer Ohan heeft ook talent,  hij schildert ook en neemt deel aan tentoonstellingen. De jongens zijn erg lief voor elkaar en helpen elkaar veel. Ze dromen van een fiets, veel schilderijen, verf, goede penselen en noodzakelijke dingen om te kunnen schilderen. In  januari 2022 wordt een 3e kindje verwacht. Ze hopen en bidden om een zusje.

De familie Hayrumyan woont al 2 jaar in dit huis. Samen met hun oom woonden ze vroeger bij hun oma.  Ze betalen het huis zoveel mogelijk in termijnen, maar ze konden enkele maanden niet betalen vanwege de epidemie. Vader Ara; 34 jaar kon niet werken, maar de huisbaas stemde ermee in om later te betalen. Vader doet elk werk wat hij maar kan krijgen, ze krijgen geen uitkering. Ze hebben een stuk land en ze zaaien hier aardappelen voor het gezin. Ze hebben 2 koeien en kippen, maar de melk en de eieren zijn net genoeg voor eigen gebruik  en niet genoeg om ook nog te verkopen. De ouders van Davit hebben een middelbare beroepsopleiding, maar hebben nooit in hun beroep gewerkt. De moeder, Anahit 35 jaar slaagt er nauwelijks in om in de behoeften van de jongens te voorzien, het land te bewerken en voor de dieren te zorgen.

Het huis waar het gezin in woont moet gerenoveerd worden.  Het water wordt op het erf gepompt en ze nemen het in emmers mee naar huis. In de winter wordt gedroogde mest verbrand in een houtkachel. Ze verzamelen winterbenodigdheden voor de dieren, maar hebben niet genoeg geld om deze te kopen. Ze proberen overal te besparen, maar komen amper rond.

Davits broer, Ohan is 11 en zit in de zesde klas. Hij is ook een zeer getalenteerde jongen, hij schildert en sport. Hij kan goed leren en hij helpt zijn broer met alles.

De familie Hayrumyan heeft geen vast inkomen. Het enige inkomen is dagloon van vader en er zijn veel zorgen in het gezin. De kinderen hebben voedsel nodig, één van de belangrijkste zorgen is voedsel, ze hebben een probleem met verwarming in de winter, ze verwarmen met hout, maar hout kopen is ook duur, en Lchashen is een nogal besneeuwd en koud dorp. Het is moeilijk voor de familie om hygiëneartikelen, schoolbenodigdheden, kleding en andere dingen voor de kinderen te kopen, maar ze doen hun best om de problemen op te lossen.

We zijn van plan om Davit Hayrumyan in het project childsponsoring op te nemen. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.