De familie Gevorgyan woont in het dorp Chkalovka, dat ligt in de regio Gegharkunik. Het dorp onderscheidt zich door zijn barre klimaat. Het dorp ligt 1931 m boven de zeespiegel, op 65 km afstand van de stad Yerevan. Het grootste deel van de werkgelegenheid van de bevolking is de landbouw, met name de productie van graan, aardappelen, groenten en veeteelt.

Deze familie bestaat uit acht personen. De Gevorgyans wonen in een driekamerwoning; het is niet in al te goede staat. Er is in huis wel een gasaansluiting maar geen stromed water, dit moeten ze met emmers ophalen. Het is erg vochtig, vooral in de winter. Het huis wordt verwarmd met mest, maar slechts in één kamer. De omstandigheden zijn zeer bescheiden. Ze hebben één koe en een paar kippen. Zijn moeder, Mary Muradyan, 39, is een huisvrouw. De vader, de 40-jarige Karen Gevorgyan, verdient een mager salaris als politieagent. Hij werkt niet elke dag. Oma en opa zijn nog niet met pensioen. Oma heeft gezondheidsproblemen. Ze heeft een wervelkolomprobleem. De tumor is geopereerd, maar nu kan ze niet meer lopen.

Er groeien vier kinderen op in het gezin. Eén van de zussen, Elmira Gevorgyan (17) is inmiddels getrouwd en het huis uit. Garnik, is 16 jaar oud en is overgegaan naar de 11e klas. Angelina is 13 jaar oud en overgegaan naar groep 9. David, is de jongste.

David is geboren op 11 juni 2016. Hij is al 5 jaar oud, en gaat graag naar de kleuterschool. David houdt van speelgoedauto’s, is erg actief, speelt altijd met zijn broers en zussen en fietst graag. David is een zeer levendig en gezond kind dat hij normaal ontwikkelt.

Zoals gemeld is het enige inkomen van de familie Gevorgyan het kleine salaris van hun vader wat niet genoeg is om aan de behoeften van het gezin te kunnen voldoen. Beide grootouders hebben de pensioengerechtigde leeftijd nog niet bereikt en hebben geen baan. Dit gezin heeft hulp nodig en daarom willen we David gaan opnemen in het kindsponsoringprogramma. Hij krijgt dan maandelijks een voedselpakket. Er is een gratis service voor een kinderarts, tandarts, psycholoog, logopedist. En indien nodig ontvangt hij schoolspullen, kleding en kan deelnemen aan zomerkampen.

En u kunt dit gezin gaan helpen door de sponsorouder te worden van Davit Gevorgyan.