Lchashen is één van de grotere dorpen in de provincie Gegharkunik, en ligt op de noordelijke zijde van het Geghama gebergte in het oosten van Armenië en grenst aan Azerbeidzjan en de Republiek Nagorno-Karabach. Het ligt op vijf kilometer vanaf de noordwestelijke oever van het Sevanmeer en op 62 kilometer vanaf de hoofdstad Yerevan. In het dorp zijn enkele industriële bedrijven, maar de meeste inwoners houden zich hoofdzakelijk bezig met veeteelt en landbouw (meest graan en aardappels). Het dorp heeft een basisschool, een kleuterschool, een gezondheidscentrum, en een cultureel centrum. Ondanks dit alles is er nauwelijks werkgelegenheid.

In het dorp woont ook de familie Khachatryan. Het gezin bestaat uit vijf personen; ouders en drie kinderen. Vader Alik is 41 jaar oud en doet constructiewerk. Dit is seizoensgebonden werk en levert geen vast inkomen op. Het enige inkomen in het gezin is een sociale uitkering van 36,000 AMD ( 60,- Euro) die ze ontvangen. Dit is nauwelijks genoeg om aan de noodzakelijke behoeften van het gezin te voldoen. Zijn vrouw Tatev is 37 jaar oud en zij zorgt voor de kinderen en het huishouden. Ze bewerkt ook de tuin, waar ze aardappelen en bonen voor de familie teelt. Ze wil wel graag werken, als Mika wat ouder is, zodat het inkomen van het gezin hoger wordt. Samen hebben ze drie kinderen; Norik van 14 jaar, Arsen van 13 jaar en de kleine Mika van 5 jaar oud.

Norik is de oudste van de kinderen en zit in de 9e klas. Mika is de jongste en kon het afgelopen jaar niet naar de kleuterschool gaan vanwege het coronavirus. Hij brengt de hele dag thuis door met zijn familie. Mika is ook opgenomen in het childsponsoring project.

Het gezin is verhuisd vanuit het ouderlijk huis van Alik, naar een oud huis in het dorp dat leegstond omdat de bewoners zijn vertrokken naar Rusland. Het huis heeft drie kamers en er is in jaren niets aangedaan. Er moet een boel aan gebeuren, maar geld om het op te knappen heeft Alik niet. Gelukkig hoeft hij, omdat het huis toch leegstond, geen huur te betalen. Zoals de meeste huizen in het dorp heeft het huis wel een gasaansluiting, maar het gezin gebruikt het gas alleen maar om te koken. Ze hebben namelijk niet voldoende geld om het gas ook voor verwarming te gebruiken. ’s Winters als het koud is proberen ze het huis warm te stoken met hout en gedroogde mest.

Arsen Khachatryan is 13 jaar oud en zit op school in de 8e klas. Hij heeft het erg naar zijn zin op school en zijn grote droom is om computerprogrammeur te worden. Zijn lievelingsvakken zijn Armeens en scheikunde. Wanneer Arsen uit school komt speelt hij graag voetbal met zijn vriendjes. Arsen probeert ook zo goed als mogelijk zijn ouders te helpen.

We zijn van plan om Arsen Khachatryan in het project childsponsoring in te schrijven. Hij is op zoek naar een nieuwe sponsor nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Zijn broer Mika heeft ook een sponsorouder. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.