Vayk ligt 140 km ten zuiden van de hoofdstad Yerevan aan de oever van de rivier de Arpa. Het ligt op een hoogte van 1200-1300 meter boven zeeniveau en is omgeven met bergen. De stad wordt gekenmerkt door koude en besneeuwde winters en milde koele zomers. Er is weinig landbouwgrond en er is een hoge werkeloosheid.

In de tachtiger jaren doorkruisten evangelisten het Armeense platteland en kwamen er kleine nieuwe gemeenten tot bloei. Zo is in 1986 in Vayk de Evangelische Kerk opgericht. Eerst werden de diensten bij mensen thuis gehouden, maar na vele jaren van geld inzamelen kon er een klein gebouwtje worden aangekocht waarin de wekelijkse samenkomsten werden georganiseerd. Het was niet groot, ongeveer 30 m2, had één kamer en een kleine keuken. Hier was ruimte om met 50 mensen tegelijk samen te komen. Inmiddels is de gemeente gegroeid tot ruim 200 leden die komen uit Vayk en 3 omliggende dorpen.

Daarom werd er besloten op het gebouw een tweede verdieping te bouwen. Het is de gemeente gelukt om de aanschaf van alle bouwmaterialen zelf te bekostigen, en het bouwen werd door de gemeenteleden zelf gedaan. In het voorjaar van 2017 werd met de bouw begonnen. De tweede verdieping is straks 120 m2 groot en daarmee is er dan een kerkzaal waarin ruim 200 mensen kerkdiensten en overige bijeenkomsten kunnen bijwonen.

De gemeente hoopt in het voorjaar van 2018 de nieuwe kerkzaal in gebruik te kunnen nemen. Helaas zijn nu wel de financiële middelen van deze gemeente uitgepunt en hebben ze hulp nodig om het gebouw te kunnen inrichten.

De Evangelische Kerk van Vayk vraagt uw hulp voor de aanschaf van 200 nieuwe stoelen. De kosten hiervan zijn 20 Euro per stoel. Helpt u mee?