De jonge en grote familie Vardanyan woont in een van de oudste huizen in de stad Yerevan. Davit en Lusine zijn de ouders van 7 kinderen.

Hun oudste dochter Svetlana is getrouwd en heeft nu haar eigen gezin. Davit wil graag dat zijn kinderen iets leren en een beroep hebben. Daarom stuurt hij zijn oudste zoons, de 17-jarige Gevorg en 15-jarige Narek, naar een kunstschool. Narek leert gravurewerk en Gevorg houtsnijwerk.  De andere 4 kinderen van het gezin zijn nog klein. Hovhannes is 8 jaar, Arevik 4 jaar, Anna 3 en de kleine Anahit maar een paar maanden oud.

Twee jaar geleden heeft Davit een hartaanval gekregen. Gelukkig heeft de hartaanval geen serieuze gevolgen op zijn gezondheid gehad. Na 2 maanden is Davit weer aan het werk gegaan. De arts had hem verboden om zwaar lichamelijke werk te doen, maar alles was tevergeefs. David werkt in de constructie.

Davit werkt elke dag, maar zijn inkomsten zijn zo gering dat het amper genoeg is om aan de dagelijkse behoeften van zijn gezin te voldoen.

De droom en missie van Davit is het bouwen van een nieuw en veilig huis voor zijn kinderen, aangezien hun huidige huis bouwvallig is en op elk moment kan instorten. Het huis is te oud en vervallen om te renoveren. Davit heeft genoeg kennis en ervaring om het hele constructiewerk zelf te kunnen uitvoeren. Hij wil graag een paar maanden intensief bouwen en vraagt hulp om materialen voor het fundament, de muren en het dak te bouwen. Daarna zal hij zelf met eigen middelen het huis afwerken.

Voor € 9.187,– helpt u Davit Vardanyan met de aanschaf van de benodigde materialen (steen, cement, zand en ijzer) zodat zijn 6 kinderen straks onder een veilig dak kunnen wonen.