De familie van Varsenik Ghukasyan woont in een klein dorpje aan de oevers van het Sevanmeer op 120 km afstand van de hoofdstad Yerevan.

Varsenik is 33 jaar oud en zijn vrouw Margot is 43 jaar. Beiden hebben geen vaste baan. Met seizoenswerk op het land en met het zorgen voor het vee van dorpsbewoners proberen ze wat te verdienen. Samen hebben ze acht kinderen. En in hun woning hoeden ze ook varkens die van hun buren zijn en in ruil hiervoor krijgen ze voedsel voor de kinderen.

De oudste zoon van Varsik, Edgar (15) gaat vaak met zijn vader mee om hem te helpen. Nadezhda (13) zit in groep 8 op school. Ze helpt haar moeder heel veel en wil graag reddingswerker worden. Eric (11) gaat naar groep 6. Madlen (9 ) zit in groep 4 en wil kapster worden. Edmond  (7) heeft een ontwikkelingsachterstand en gaat naar een speciale school. Gnel (6 )vertelde dat hij graag een bestuurder wilde zijn.  En dan zijn er nog de tweeling Angelina en Alex, die 2 jaar oud zijn.

Bij de geboorte van de tweeling hebben Varsenik en Margot van de staat een eenmalig bedrag gekregen en daarmee het huis kunnen kopen waarin ze nu wonen. Het huis heeft twee kamers en binnen is het oud en vochtig. Geld om het huis te verbouwen hebben ze niet en daarom vragen we uw hulp.

Voor € 4.990,– helpt u de familie Ghukasyan met de aanschaf van de benodigde materialen zodat ze hun huis kunnen renoveren en hun 8 kinderen straks onder een veilig dak kunnen wonen.