Het dorpje Torfavan ligt in het zuid oosten van Armenië  achter het Sevanmeer. Het dorp heeft in totaal 155 huishoudens met 630 inwoners, van wie een groot deel Armeense vluchtelingen zijn uit Azerbeidzjaan. Veel van de huizen verkeren in een zeer armoedige toestand.

Vardges Hovhannis is gehuwd en heeft twee grote opgroeiende kinderen. Ze wonen, slapen en eten in een kamer waarvan de muren deels gescheurd zijn, dat wat een keuken zou moeten zijn is een grote lege ruimte en de slaapkamer wordt door gebrek aan vernieuwing (en in de winter door de kou) niet gebruikt. De muur van de huiskamer van familie Hovhanissyan is gescheurd en moet dringend vernieuwd/verstevigd worden.

Het belangrijkste is dat instortingsgevaar wordt tegengegaan en in huis de hygiënische omstandigheden verbeteren. Verder is het de bedoeling de grote lege ruimte bij binnenkomst van het huis in twee ruimte’s te delen ( hal en keuken), hiervoor moet er een muur in dit gedeelte en ook 6 meter-raamwerk worden geplaatst om voldoende lichtval te waarborgen.

De heer Vardeges is inmiddels 46 jaar, maar heeft niet het vermogen om deze investering zelf te doen. Indien we het materiaal geven zorgt hij voor de uitvoering van de werkzaamheden, het gaat om een minimale investering zodat de familie Hovhanissyan zelf hierop kan voortbouwen voor de toekomst.

Voor € 2.275,– neemt u het instortingsgevaar weg en geeft u Vardges Hovhannisyan en zijn gezin een veilige woning.

Helpt u mee?