Het stadje Yegehegnadzor ligt 120 km ten zuidoosten van Yerevan en ligt in een droog, woestijnachtig steppegebied. Er wonen nu nog 6.600 mensen. Dat is de helft van wat het vroeger was. Vanwege de hoge werkloosheid hebben veel mensen alle hoop verloren en zagen zich gedwongen om te vertrekken.

In de jaren ’80 kwamen de eerste evangelisten vanuit Yerevan en Artashat naar het stadje, en de Evangelische Gemeente die er gesticht werd wil de mensen vanuit Gods Woord bijstaan in de problemen van alledag. In 1987 was er voor het eerst een georganiseerde samenkomst.

Kort daarna verbreidde het Evangelie zich uit over het hele stadje. Het werkterrein van Broeder Alexan en zijn kerkenraad strekt zich nu zelfs uit tot dorpen buiten Yeghegnadzor, tot in Jermuk en drie andere dorpen. De gemeente bleef groeien en er ontstond behoefte aan een grotere ruimte, en de gelovigen begonnen daarvoor te bidden en tegelijkertijd geld ervoor in te zamelen. In 2013 kon de gemeente een gebouwtje kopen, wat daarna door de gemeenteleden zelf werd opgeknapt. De zaal voor de samenkomsten is 100 m2, maar de gemeente wil die graag in de toekomst uitbreiden met nog eens 60 m2.

De gemeente heeft tot op heden echter geen muziekinstrumenten, luidsprekers en microfoons. Voor de samenkomsten is er dringend audio apparatuur nodig, want de mensen achterin de zaal kunnen niet goed horen wat er gezegd wordt. Daarnaast is er, mede voor de openluchtdiensten in de zomer, behoefte aan een muziekinstrument, bijvoorbeeld een synthesizer.

 Voor € 2.947,– geeft u de Evangelische Gemeente: 2 luidsprekers, een versterker, een geluidspaneel, en 2 microfoons inclusief standaards.