Meneer Arayik Ayrumyan woont in de hoofdstad van Armenië, Yerevan, één van de oudste steden in de wereld. Er wonen ongeveer 1.068.000 mensen en ligt in het westen van Armenië. Yerevan is een mooie stad, met oude gebouwen en culturele bezienswaardigheden. Maar er zijn ook veel arme ouderen te vinden. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Meneer Arayik Ayrumyan is 64 jaar en woont op de tweede verdieping van het gebouw. Meneer Arayik is geboren met een beperking, hij heeft hersenverlamming gehad. Eén kant van zijn lichaam is verlamd, hij kan niet lopen en niet goed praten. Met de hulp van zijn moeder is hij naar school geweest, fysiotherapie en zwemmen gegaan, maar er is geen vooruitgang geboekt. Meneer Arayik kan zich met behulp van zijn looprek moeilijk voortbewegen. Hij is een artiest, zijn creaties hangen aan de muur door het hele huis heen, maar hij heeft nooit een expositie gehad of iets verkocht. Het was niet mogelijk om dit te organiseren door psychische en financiële obstakels. In 2000 is hij getrouwd met mevrouw Fatima. Zij is ook gehandicapt, derdegraads. Sinds haar geboorte zijn haar benen niet recht waardoor ze moeilijk kan lopen en niet lang kan blijven staan. Ze hebben geen kinderen, mevrouw Fatima is zwanger geweest, maar na vier maanden kreeg ze een miskraam. De maandelijkse uitkering die meneer Arayik wegens zijn beperking krijgt is 28.000 Drams / 56,- Euro. Het pensioen die zijn vrouw Fatima krijgt wegens haar beperking bedraagt 30.000 Drams / 60,- Euro. Meneer Arayik en zijn vrouw hebben pijn in hun benen waarvoor ze medicijnen gebruiken. Te vaak kunnen ze deze medicijnen niet kopen. 15.000 AMD per maand is er nodig voor pijnstillende crèmes en medicijnen voor de bloeddruk. Ondanks deze problemen leeft het echtpaar met veel liefde en aandacht voor elkaar. Toen we hun vroegen hoe ze elkaar ontmoet hebben en hoe ze verliefd op elkaar zijn geworden bloosden ze beiden en knuffelden ze elkaar als een jong verliefd paar. De vader van meneer Arayik, was elektricien en hij is in 1997 door een ongeluk aan een  elektrische schok overleden. Zijn moeder is in 2014 aan een longziekte overleden nadat de verloofde mevrouw Fatima vier jaar voor haar gezorgd had.

Het huis waar het stel woont was het huis van de vader van meneer Arayik. Het huis is in 2010 verkocht aan een kennis om de moeder van Arayik te kunnen behandelen aan haar longproblemen. Nu wonen ze in dit huis en betalen 60.000 Drams / 120,- Euro per maand aan huur. De eigenaar van het huis is in Rusland en staat meneer Arayik en zijn vrouw toe om in het huis te wonen totdat hij terugkomt.

Het huis heeft twee kamers die lang geleden zijn gerenoveerd. De deuren en de ramen zijn van hout, waardoor de wind en geluiden van buiten makkelijk naar binnen komen. De keuken is klein en het pleister op de muren valt eraf. De andere kamer is gemiddeld van afmeting met alleen een oude sofa en tafel. De slaapkamer heeft twee bedden en een kledingkast. De meubelen in het huis zijn oud en zijn aan vervanging toe. Jaren geleden is de badkamer hier een daar opgeknapt.

Beste sponsor, meneer Arayik heeft steun nodig, omdat zijn enige bron van inkomsten bestaat uit zijn pensioen en dat van zijn vrouw. Hiervan proberen ze te overleven. Ze betalen maandelijks 60.000 Drams huur en ze kunnen niet altijd het benodigde voedsel en medicijnen kopen. Wanneer in ieder geval het voedselprobleem wordt opgelost kunnen ze de benodigde medicijnen kopen en andere benodigdheden. Het organiseren van een tentoonstelling/verkoop van de schilderijen van meneer Arayik zou hun kunnen helpen om financieel stabiel te worden en dat ze kunnen voorzien in hun eigen behoeften.

We zijn van plan om meneer Arayik Ayrumyan in het project seniorsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij voedingspakketten, krijgt hij medische hulp, kleding, verzorgingsproducten, sociaal psychologische ondersteuning en tijdens de windermaanden krijgt hij verwarming.  Zeer belangrijk hierbij is dat hij weer in de samenleving zal worden geïntegreerd. Hij zal mensen ontmoeten, lezen, en psychologische en geestelijke gesprekken voeren. Ook voor mevrouw Fatima gaan we op zoek naar een sponsor.