De familie Tumanyan woont in de stad Abovyan. Het ligt in de provincie Kotayq, 16 km van het noorden van Yerevan. Abovyan is de tweede grootste stad qua aantal bewoners van de provincie, de eerste is Hrazdan. Er zijn 11 scholen, 9 peuterspeelzalen, een cultuurhuis en een  sportschool in de stad. Maar er zijn tegenwoordig ook veel sociaal kwetsbare families hier. De familie Tumanyan is een van die kwetsbare families.

De familie Tumanyan is een groot gezin, 11 leden in totaal. Hoewel de woning behoorlijk klein is voor zo’n groot gezin, leven ze toch eensgezind met veel liefde en zorg voor elkaar. Armine Martirosyan (32) en Karlen Tumanyan (34) zijn getrouwd en hebben 3 jonge kinderen. Maria (6), Anna (5) en Arkadi (3 jaar).

Verder wonen er nog twee zussen, twee broers, en de ouders van Karlen in het gezin. Grootmoeder Hasmik is 56 jaar oud en grootvader Arakel is 63 jaar oud. Beiden krijgen nog geen pensioen. Karlen heeft geen vast werk. Soms werk hij als dagloner in de bouw en krijgt daarvoor 2000-3000 AMD dat is ongeveer 4-6 euro. Het enige vaste inkomen in dit grote gezin is het salaris van Kamo (31) de broer van Karlen, hij werkt als kok en verdient ongeveer 110.000 AMD/ 200 euro.

Het grootste probleem van dit gezin is eigenlijk de woning. De familieleden zijn gelovig. Ze gaan vaak naar de kerk om te bidden. Ze hebben veel bijbels en andere Christelijke boeken thuis. God zij dank heeft deze familie geen gezondheidsproblemen. Door de kinderen op te nemen in het sponsorprogramma krijgen ze maandelijks voedsel en kunnen aanspraak maken op medische ondersteuning. Hiermee worden de zorgen van dit gezin dan iets minder.

En u kunt hierbij gaan helpen door de sponsorouder te worden van Anna Tumanyan.

We zijn van plan om Anna Tumanyan in het project childsponsoring op te nemen, nadat haar vorige sponsor is gestopt. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Ook voor zus Maria zijn we op zoek naar een sponsor.