Angelina woont met haar familie in de gemeenschap Kaputan. Het dorp ligt in de provincie Kotayk, 25 km van de hoofdstad Yerevan. Er wonen ongeveer 1400 mensen in deze gemeenschap en ze houden zich voornamelijk bezig met vee en tuinbouw. Er zijn veel sociaal kwetsbare families hier. De familie Tigranyan is één van die kwetsbare families. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Angelina is 5 jaar en ze gaat naar de kleuterschool. In september 2022 gaat ze naar de basisschool. Nu gaat ze vijf dagen per week met veel plezier naar de kleuterschool, van 9:00-13:00. Ze heeft de letters en cijfers al geleerd en is er helemaal klaar voor om naar de basisschool te gaan. Met Pasen heeft ze op school meegedaan met een speciale activiteit; een dans. Op de kleuterschool is er een dansgroep en Angelina droomt ervan om hieraan deel te nemen. Dit kost echter 7000 AMD / 13,- Euro per maand en haar ouders kunnen dit niet elke maand betalen. Angelina is gezond.

De vader van het gezin heet Armen en hij is 32 jaar. Hij is gezond en hij heeft geen vaste baan, hij doet al het werk wat hij maar kan krijgen. Ze hebben drie dieren waar Armen voor zorgt. Wanneer er veel zuivelproducten zijn van de dieren proberen ze dit te verkopen om wat extra geld te verdienen. De moeder van het gezin heet Kristine en zij is 27 jaar. Kristine is huisvrouw en heeft problemen  met haar gezondheid. Ze heeft maagproblemen en een ontsteking in haar maag. Ze is naar de dokter geweest en ze krijgt thuis behandelingen die goed aanslaan. Wanneer de behandeling is afgerond zal ze opnieuw onderzocht worden en zal duidelijk worden hoe ze eraan toe is. De moeder van Kristine heeft 200,000 AMD / 400,- Euro bij de bank geleend om de kosten voor de behandeling van Kristine te betalen aangezien het gezin geen vast inkomen heeft. Dit bedrag moet worden terugbetaald. De oma van Angelina, mevrouw Zoya is 54 jaar woont ook bij het gezin. Zij is nog niet met pensioen en gezond.

Angelina heeft één broertje; Samvel. Hij is 3 jaar en hij brengt zijn dagen thuis door. Hij is een actief kind en een beetje ondeugend. Hij speelt graag met zijn auto’s en de bal. Hij is gezond.

De drie dieren zijn de bron van inkomsten voor het gezin Tigranyan. Ze hebben geen vast inkomen en het is moeilijk om voedsel te kopen, kleding, brandstof en andere benodigdheden. Ze wonen in het huis van de vader van Armen dat jaren geleden is gebouwd. Het huis is nog niet helemaal af en nooit gerenoveerd. Er is geen verwarming in het huis, de wind waait door de muren heen, het is er vochtig en de toilet is buiten.

We zijn van plan om Angelina Tigranyan in het project childsponsoring op te nemen. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping.