De familie Khudoyan woont in Artashar. Het dorp ligt op 40 km afstand van de hoofdstad Yerevan. Er zijn geen culturele of sportcentra, geen kleuterschool en geen productiebedrijven. Er is maar één middelbare school en de gemeente, die werkgelegenheid in het dorp creëren. Het enige middel van bestaan voor de dorpelingen is veeteelt en landbouw. Er wonen ook Yezidi-families in Artashar, die volledig geïntegreerd zijn in het dorpsleven.

Andrey is vier jaar oud en een bescheiden, slim, gehoorzaam en glimlachend jongentje. Andrey  gaat niet naar de peuterspeelzaal omdat er geen peuterspeelzaal in het dorp is. Hij is thuis,  hij speelt, maakt tekeningen en fietst graag. Andrey is erg vriendelijk, maakt weinig ruzie en deelt zijn speelgoed met iedereen. Hij wilde graag op de foto staan en liet ons zijn bed, zijn slaapkamer, en de keuken zien. Hij  wil politieagent worden. Andrey is gelukkig gezond.

De familie Khudoyan woont al jaren in het dorp Artashar. Ze behoren tot de Yezidi-gemeenschap. Het is een grote familie; ze zijn met 8 familieleden.  Andrey woont samen met zijn ouders, zussen, oma, opa en oom. Niemand in de familie heeft vast werk. Iedereen houdt zich bezig met landbouw, zorgt voor de tuin, zaait groenten en fruit. Ze verkopen hun oogst tijdens het seizoen, en houden ook wat voor eigen gebruik over. De moeder en oma drogen fruit en bewerken voedsel om te bewaren  voor de wintermaanden.

De moeder van Andrey heet Susan en is 27 jaar oud. Zij heeft geen beroep en zorgt voor de kinderen. De vader van Andrey heet Arman en is 36 jaar oud. Hij werkt dag en nacht in het dorp om geld te verdienen. Het is niet makkelijk om voor 3 kinderen te zorgen, vooral als ze naar school gaan. De oma en opa van Andrey zijn allebei 60 jaar oud. Ze hebben gezondheidsproblemen en hebben bijna nooit medische zorg gehad. De oma heeft altijd een hoge bloeddruk. De opa heeft last van zijn benen. De oom van Andrey ; Artur is 30 jaar oud. Hij zorgt voor de tuin en verkoopt het fruit.

Andrey  heeft 2 zussen. Broer en de zussen zijn erg lief voor elkaar. Syuzanna is de oudste, zij is 9 jaar oud en zij zit in de 4e klas. Zij kan goed leren en is goed in wiskunde. De opdrachten van wiskunde doet ze heel goed.  De andere zus heet Lianna, zij is 6 jaar oud en zit in de 1e klas. Helaas door de corona pandemie gaan ze niet naar school. De kinderen zijn gezond.

De familie Khudoyan woont onder slechte omstandigheden. Ze onderhouden het huis met minimale middelen, ze gaan spaarzaam met hun geld om. Het huis is lange tijd niet gerenoveerd, maar daar maken ze zich geen zorgen over. Jaren geleden pachtten  ze een stuk land in bruikleen om groenten en fruit te zaaien om later te verkopen, maar door slechte weersomstandigheden en gebrek aan water, kunnen ze niet genoeg oogsten om hun schulden af te betalen. Ze hebben een stal maar geen koeien of kippen. Het huis wordt in de wintermaanden verwarmd met een houtkachel.

We zijn van plan om Andrey en Lianna Khudoyan  in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.