Kaputan is een dorp in de provincie Kotayk. Er wonen ongeveer 1300 mensen en het ligt 23km ten noordoosten van de hoofdstad Yerevan. Inwoners houden zicht bezig met vee en tuinieren. Er zijn veel arme gezinnen te vinden die een beroep doen op Mensenkinderen.

In het begin was Andranik een beetje laconiek. Hij begreep niet waarom er zoveel vragen aan hem werden gesteld. Toen hij besefte dat we geen dokters waren en  hem geen injectie zouden geven werd hij vrijer. Zijn moeder vertelde dat Andranik denkt dat elke bezoeker die hij niet kent dokter is. Andranik is een lieve jongen, gehoorzaam, goed opgevoed en een beetje verlegen. Hij wil later soldaat worden. Andranik eet graag fruit, abrikozen zijn favoriet. Eind november wordt hij  5 jaar en Andranik gaat niet naar de kleuterschool omdat er geen één in de buurt is. Andranik is veel thuis, speelt met zijn vrienden op het erf of hij helpt zijn ouders met het verzamelen van fruit in de tuin.

De familie van Andranik is groot. 3 generaties wonen in harmonie in één huis. Opa Andreas, 61 jaar oud en oma Heriknaz, 55 jaar wonen met hun 2 zonen; Haykaz en Gevorg. Zoon Gevorg is getrouwd en heeft 3 kinderen; Andranik, Mariam en Adriana. De familie van Andranik heeft een mooi onderhouden tuin met fruit; appelbomen, perenbomen en abrikozenbomen. De vrouwen drogen het fruit voor de winter en maken er ook jam en sap van.

De moeder van Andranik heet Hermine en is 23 jaar. Zij is een gelukkige moeder van 3 kinderen; 2 meisjes en 1 jongen. Het jongste lid van het gezin heet Adriana en is pas 6 maanden. De andere zus heet Mariam en wordt in januari 2 jaar. Tijdens het bezoek sliep ze waardoor er geen foto’s van haar zijn genomen. Andranik is de oudste en hij houdt erg veel van zijn zusjes. Alle kinderen in het gezin zijn gezond. Moeder Hermine zorgt voor de kinderen, het huishouden en zij werkt in de tuin.

Oma Heriknaz helpt moeder Hermine, oma is een lieve en zorgzame vrouw. De laatste jaren zijn zwaar voor oma Heriknaz vanwege de gezondheid van haar man. De opa van Andranik; Andreas heeft problemen met zijn hart. Hij heeft recent een stent gekregen, de artsen hebben hem nog net op tijd kunnen helpen. De familie heeft geld moeten lenen voor de operatie. Elke cent die ze kunnen besparen wordt gebruikt om deze schuld af te lossen.

De oom van Andranik heet Haykaz en is 28 jaar oud. Hij zorgt voor de tuin en doet seizoenswerk samen met de vader van Andranik, Gevorg. Gevorg is 32 jaar en hij zorgt voor de koeien, brengt ze naar het veld en verzameld gras voor het vee.

De familie van Andranik maakt de indruk van een vredige en rustige familie. Ze zijn erg gastvrij, gaven fruit om op te eten en ze gaven fruit uit de tuin om mee te nemen. Het huis waarin ze wonen is netjes en schoon, maar er is jarenlang niets aan het huis gedaan. Helaas hebben ze geen water voor irrigatie; ze verzamelen drinkwater in flessen om hun tuin te bewateren.

Helaas heeft niemand in de familie Khachatryan werk; dit is ook de reden dat ze geen inkomen hebben. Nadat het derde kindje is geboren hebben ze wellicht recht op een uitkering, maar hier moeten ze nog het nodige papierwerk voor doen.  Ze hebben 2 koeien een aantal schapen. Ze kunnen daarom zuivelproducten maken. De vader en oom van Andranik werken in het dorp; in het veld of wat voor werk er te doen is en krijgen hiervoor betaald. Maar het is geen vast werk. Elke vorm van hulp aan deze familie is belangrijk en noodzakelijk.

We zijn van plan om Andranik Khachatryan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedselpakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.