De familie Azatyan woont in het dorp Aghberk in de provincie Gegharkunik. Het dorp Aghberk ligt in het noordoosten van Armenië op ongeveer 100 km afstand van de hoofdstad Yerevan. Hier wonen veel Armeense gezinnen die ooit tijdens de oorlog als vluchtelingen uit Azerbeidzjaan hierheen zijn gekomen en zich hier hebben gevestigd. Veel gezinnen leven onder slechte leefomstandigheden.

Anahit is 3 jaar oud, ze gaat naar de kleuterschool waar ze veel liedjes en gedichten leert. Ze vindt het ook leuk om te schilderen. Anahit is een sociaal en vriendelijk kind, ze zong ook een prachtig lied voor ons. Anahit is gezond.

De vader van het gezin is de 44-jarige Karen. Hij heeft een middelbare opleiding, maar hij heeft geen vaste baan. Hij doet seizoenswerk in het veld, waarvoor hij 5000 dram/€ 12,- per dag mee verdient. Anahit’s moeder is de tweede vrouw van Karen. Hij is gescheiden van zijn eerste vrouw wegens verschillen. Hij heeft 2 zoons uit zijn eerste huwelijk die bij hem wonen, maar ze houden contact met hun moeder. Anahit’s moeder is de 26-jarige Mariam. Zij is huisvrouw en 7 maanden zwanger. Ze zorgt met veel liefde en aandacht voor kinderen. De opa van Anahit is de 70-jarige Rafik, hij is gepensioneerd en krijgt een pensioen van 41.000 dram/€ 98,-. De oma van Anahit is de 67-jarige Ovsanna. Zij s ook gepensioneerd en ontvangt een pensioen van 33.000 dram/€ 79,-.

In het gezin Azatyan groeien naast Anahit nog 4 kinderen op. Het oudste kind is Rafael. Hij is al 19 jaar oud en dient momenteel in het Armeense leger. De andere is de 15-jarige Davit, hij studeert aan de universiteit van Abovyan, in de provincie Kotayk, op de programmeerafdeling. De 5-jarige Ovsanna is geboren uit het gezamenlijke huwelijk van Karen en Mariam. De jongste in huis op dit moment is Karo, die nog maar 1 jaar oud is. Alle kinderen zijn gezond.

Het gezin woont in het huis van Karens vader, het huis is al jaren niet meer gerenoveerd. Thuis hebben ze geen water, alleen in de tuin, ze hebben ook geen badkamer. Ze hebben kippen en een koe. Het gezin krijgt een bijstandsuitkering van 28.000 AMD/€ 56,- per maand.

We zijn van plan om Anahit Azatyan in het project childsponsoring in te schrijven. Als gevolg hiervan ontvangt zij maandelijkse voedingspakketten. Zij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt zij schoolspullen, kleding en kan zij deelnemen aan zomercamping. Ook voor zus Ovsanna gaan we op zoek naar een sponsor.