Albert woont in de gemeenschap Kaputan. Het dorp ligt in de provincie Kotayk, 25 km van de hoofdstad Yerevan. Er wonen ongeveer 1400 mensen in deze gemeenschap en ze houden zich voornamelijk bezig met vee en tuinbouw. Er zijn veel sociaal kwetsbare families hier. De familie Torosyan is één van die kwetsbare families. Velen van hen doen daarvoor een beroep op Mensenkinderen voor hulp.

Albert is net 5 jaar geworden en hij is een actief kind. Hij is nog erg jong, maar kan al gedichten voordragen en deed dit ook tijdens het bezoek. Hij leert deze gedichten van zijn broer en zus. Albert is een gezonde jongen.

De familie Torosyan komt oorspronkelijk uit het dorp Alaverdi in de Lori regio. Ze wonen nu alweer 3 jaar in Kaputan nadat ze in Alaverdi geen werk en huis meer hadden. Ze kregen een aanbod voor werk in Kaputan en besloten hierheen te verhuizen. Vader Arthur is 38 jaar, hij is gezond en werkt in een stal als veefokker. Hiervoor krijgt hij maandelijks een salaris van 50,000 AMD / 100,- Euro. Het gezin woont in een klein huis die van de werkgever van Arthur is. Het huis staat naast de stal. Moeder Anush is 33 jaar en zij werkt als melkmeisje in de stal. Hiervoor krijgt ze maandelijks een salaris van 50,000 AMD / 100,- Euro. Anush heeft geen gezondheidsproblemen. Oma Gohar is 63 jaar en is nog niet met pensioen. Ze heeft geestelijke problemen en zij gebruikt hiervoor medicijnen. Ze is onder behandeling van een psychiatrisch ziekenhuis en ze heeft geen arbeidsongeschiktheid status. Het gezin betaald maandelijks 7000 AMD / 14,- Euro voor de medicijnen.

In het gezin Torosyan groeien naast Albert nog 2 kinderen op. Zus Gohar is 6 jaar en zij zit in de eerste klas op de school in Kaputan. Ze kan goed leren en in haar vrije tijd vindt ze het leuk om te tekenen. Ze is een levendig meisje, ze is gezond en haar lievelingsvak is haar moedertaal. Broer Razmik is 8 jaar en zit in de tweede klas. Hij gaat graag naar school, doet graag mee met schoolactiviteiten en is een actieve jongen. Tijdens het bezoek droeg hij een gedicht aan zijn moeder voor. Zijn hobby is schilderen en hij droomt ervan een fiets te hebben en naar de schilderclub te kunnen gaan. In het naburig dorp is een schilderclub, maar het gezin heeft niet de financiële middelen om Razmik deel te laten nemen aan de lessen en voor de vervoerkosten naar de schilderclub. Razmik is een gezonde jongen. Zeven maanden geleden is broertje Robert geboren, maar helaas heeft hij slechts zes maanden geleefd. Robert kreeg een dubbele longontsteking en hij is op 3 februari 2022 overleden.

Het inkomen van het gezin bestaat uit het salaris van vader en moeder. Ze wonen in een huis die van de werkgever van Arthur is. Het is niet echt een huis, het is een kleine ruimte van 16 m2. De ruimte is in drie delen verdeeld, één deel is de gemeenschappelijke ruimte, één is de slaapkamer en het andere deel is de badkamer. Het is er vochtig en de ruimte heeft geen voorzieningen. Het salaris van de ouders is nauwelijks genoeg om het benodigde voedsel te kopen. Er is geen geld voor brandstof, kleding en andere benodigdheden.

We zijn van plan om Albert Torosyan in het project childsponsoring op te nemen. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedingspakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping. Ook voor Gohar en Razmik gaan we op zoek naar een sponsorouder.