Mensenkinderen ondersteunt een Nederlands zendelingen echtpaar in het plaatsje Erseke in Albanië. Johan en Zwanie Duizendstra hebben 25 jaar jeugdzorg ervaring in Nederland en zijn de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor het Foleza programma in Erseke.

Tijdens hun rondreizen om voedselpakketten namens Mensenkinderen uit te delen komen ze regelmatig in contact met gezinnen die leven onder zeer armoedige omstandigheden. Wanneer directe hulp nodig is, maar de middelen hiervoor niet aanwezig zijn, vragen zij onze hulp.

Monda woont in Erseke en is ongeveer 10 jaar weduwe. Ze heeft 1 zoon van 35 jaar die af en toe enkele weken werk heeft in de bouw of bij graafwerkzaamheden voor de nieuwe waterleiding in de diverse dorpen. Zelf is ze schoonmaakster in het lokale ziekenhuis.

In 2019 was er in deze regio een aardbeving van 5.2 en vele naschokken en nu enkele weken geleden opnieuw een beving van 4.6. op 15 kilometer afstand van Erseke. Schade die eerder was ontstaan wordt in de loop van de tijd groter en heeft grote consequenties. De muur van het huis staat nu ongeveer 20cm uit het lood, als deze muur omvalt stort ook het dak, de tussenmuren en de plafonds in.

Er moet nu met spoed worden ingegrepen om te voorkomen dat het huisje van deze weduwe helemaal in elkaar stort en dat deze vrouw en haar zoon binnen afzienbare tijd dakloos zijn.

Met dit project willen we een buitenmuur opnieuw opbouwen en enkele hoekstukken en de muren voorzien van een ringbalk. Het dak renoveren en aanpassen waar nodig en nieuwe dakpannen monteren op een houten ondergrond.

Voorbereidende werkzaamheden worden door lokale vrijwilligers uitgevoerd. De opbouw van de muren, ringbalk en dakrenovatie worden uitgevoerd door een lokale aannemer. En alle materialen worden lokaal ingekocht!

Voor € 4.750,– geeft u weduwe Monda en haar zoon een veilig dak boven hun hoofd.