Mensenkinderen werkt in Albanië samen met de christelijke organisatie Sh.K.B.Sh. Zij verzorgen pastorale hulp en activiteiten in gevangenissen, en daarnaast worden veel gezinnen van gevangen geholpen met praktische hulp.

Sinds een jaar zijn er in enkele gevangenissen bijzonder goede ervaringen opgedaan met aangestelde geestelijk verzorgers (wij noemen ze kapelaans vanwege de internationale klank). Gevangenen delen gemakkelijker hun zorgen met de kapelaans en vragen hen om te zien naar hun families.

In de gevangenis van Kosove-Lushnje is een kapelaan actief die 2 dagen per week religieuze programma’s aanbiedt en 1 dagdeel per week Engelse lessen. Hij heeft aangegeven dat de douche en wc ruimtes in de beide gebouwen van deze gevangenis waar gevangenen verblijven in bijzondere slechte staat verkeren.

Douches werken niet, wc’s zijn kapot en rioolwater lekt via pijpen en ondergelegen ruimtes openlijk naar beneden, wasbakken zijn kapot, deuren zijn verdwenen, vloeren en muren zijn verbrokkeld en niet meer schoon te krijgen. Alle gevangenen krijgen hiermee te maken.

Samen met Sh.K.B.Sh. wil Mensenkinderen niet alleen met woorden maar ook met daden omzien naar deze mensen in nood door het verbeteren van de mensonwaardige situatie van sanitaire voorzieningen in de gevangenis van Lushnje.

Er is toestemming verkregen van de directie van het gevangeniswezen dat een groep vrijwilligers uit Nederland de werkzaamheden gaan uitvoeren en dat ook gevangenen bij het werk betrokken zullen worden.

Voor € 8.501,– helpt u mee met de aanschaf van benodigde materialen voor nieuw sanitair in de gevangenis van Lushnje.