Elona Prroj strijdt vóór het leven en tegen de dood door bloedwraak. Ze heeft een stichting die een centrum heeft ingericht dat praktische hulp biedt aan kinderen van geïsoleerde families die leven onder de dreiging van bloedwraak.  Daarnaast helpen ze arme gezinnen die in enorme armoede leven, vooral berggezinnen die in de dorpen rond Shkodër wonen.

Er is nu een plan om weduwen, vrouwen en jonge meisjes bij te staan en in staat te stellen een beroep te leren, zodat ze in de toekomst meer kans maken aan de vraag van de arbeidsmarkt te voldoen en een baan kunnen vinden.

Ongeveer 30 vrouwen en meisjes zullen gebaat zijn bij dit project. Het plan is elke week met een ​​busje naar de dorpen te rijden waar de vrouwen wonen, om hen op te halen en hen naar het Centrum te brengen. Er zal een professionele kleermaker aanwezig zijn, die hen zal leren verschillende kledingstukken te maken en te naaien, maar ook zullen er een adviseur en een coördinator aanwezig zijn, die hen over verschillende onderwerpen dingen zullen leren én de vrouwen zullen helpen bij het omgaan met de verschillende behoeften die ze hebben. We zijn van plan elke week samen te eten en zien hierbij een uitgelezen kans om uit de Bijbel te lezen en samen te bidden.

Er zijn al 15 naaimachines voor het eenvoudige naaiwerk, maar we hebben ook 3 naaimachines nodig met uitgebreidere functies (overlock-naaimachines).

Voor € 421,– draagt u bij aan de kosten voor de aanschaf van een overlock-naaimachine, benodigde stoffen en materialen, en maakt u de 1-jarige opleiding voor één jonge vrouw mogelijk.

Na afloop krijgt u van ons een verslag met foto’s en kunt u lezen en zien welke jonge vrouw dankzij u een opleiding heeft kunnen volgen.