Mensenkinderen ondersteunt een Nederlands zendelingen echtpaar in het plaatsje Erseke in Albanië. Johan en Zwanie Duizendstra hebben 25 jaar jeugdzorg ervaring in Nederland en zijn de afgelopen jaren verantwoordelijk geweest voor het Foleza programma in Erseke.

Tijdens hun rondreizen om voedselpakketten namens Mensenkinderen uit te delen komen ze regelmatig in contact met gezinnen die leven onder zeer armoedige omstandigheden. Wanneer directe hulp nodig is, maar de middelen hiervoor niet aanwezig zijn, vragen zij onze hulp.

De familie Mane woont in het dorpje Kodra. Het gezin bestaat uit vader en moeder en hun twee kinderen. De weg naar hun huis is slecht begaanbaar. De kinderen lopen elke dag ruim 1 uur heen en 1 uur weer terug naar de school in Erseke en op zondag naar de kerkdiensten. Het gezin heeft gebrek aan alles! Inmiddels krijgen ze via Mensenkinderen 2x per maand een voedselpakket en al 3x keer stookhout. De kinderen krijgen kleding uit het kledingmagazijn.

Het huisje (eigenlijk alleen wat stevige muren) is ooit gekocht door de vader. Het dak is zodanig slecht dat het binnen net zo hard regent als buiten. De dakbalken zijn verrot en de kans dat het geheel binnenkort instort is reëel. Het huis heeft momenteel geen sanitaire voorzieningen zoals een wc of wastafel. In de straat is een bron waar water wordt gehaald voor gebruik in huis. Als wc wordt het open veld gebruikt.

Helaas is er voor de familie geen mogelijkheid dit dak zelf te laten renoveren. En daarvoor vragen wij uw hulp. Het plan is om het gehele dak verwijderen, nieuwe dakspanten maken en met golfplaten een nieuw dak maken. Als dit gereed is kunnen we in de kamers een plafonds monteren en de verlichtingskabels en verlichting herstellen. En gelijktijdig geeft dit ons de mogelijkheid om vrij eenvoudig een kleine badkamer tegen het huis aan te bouwen.

Voor € 4.212,– geeft u de familie Mane een veilig (waterdicht) dak boven hun hoofd en voor het eerst een wc en stromend water in huis.