124 km ver van Jerevan ligt het dorp Khatchardzan in de provincie Tavush. Door het dorp stroomt de zijrivier van de rivier Getik, die de plaatselijke bevolking Khatchardzan noemt. De huidige bevolking van het dorp Khatchardzan is tijdens het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan in de jaren 1988-1989 naar deze plek geëmigreerd. Ze zijn met geweld uit verschillende streken en steden van Azerbeidzjan verbannen. Hier zijn ze met een nieuw leven begonnen en leven nu hoofdzakelijk van veeteelt, bijenteelt en tuinbouw. Dankzij verschillende hulpprojecten heeft het dorp nu een volledig gerenoveerde school, een nieuwe hulppost en een vernieuwde waterleiding.

De familie Budaghyan woont ook in het dorp Khatchardzan en bestaat uit 6 leden. Moeder Ionida Budaghyan (40 jaar), de kinderen Aben (13 jaar) en Abina (8 jaar), vader Ersik Budaghyan (48 jaar), de oudste zoon Aren (20 jaar) en zus Arina (22 jaar) . Arina is de oudste dochter en woont in Yerevan bij haar tante Narine (32 jaar) in huis. Arina gaat naar gratis ambachtelijke lessen, zodat ze in de toekomst een baan kan vinden om de zorgen en lasten van het gezin te verminderen. Vader is naar Stavropol (Rusland) gegaan om als gastarbeider te werken, maar hij heeft tot nu toe nog geen baan kunnen vinden.

Het enige vaste inkomen in het gezin is een kleine toelage van 36,000 dram/67,- Euro per maand. Ionida is huisvrouw en zorgt voor de kinderen. Ze bewerkt de kleine tuin en zorgt voor een varken en een paar kippen. Aben en Abina proberen hun moeder zoveel mogelijk te steunen en klusjes te doen.

Aben is 13 jaar en hoopt begin volgend jaar 14 te worden. Hij zit op de school in Khatchardzan en zit in de 7e  klas. Aben is goed bevriend met zijn klasgenootjes en zijn lievelingsvakken zijn aardrijkskunde en geschiedenis. Hij doet zijn huiswerk over het algemeen alleen en vraagt zijn moeder nauwelijks om hulp. Aben helpt zijn moeder om de tuin te bewerken en de varken en kippen te voeden. Naast school deed hij ook aan karate, worstelen en dansen. Helaas is de sportschool gesloten omdat er te weinig leerlingen zijn. Nu sport hij zelf en in zijn vrije tijd gaat hij met zijn vriendjes naar het veld om te voetballen. Aben heeft geen duidelijke plannen voor de toekomst, maar hij is erg geïnteresseerd in robotica en zal zich er waarschijnlijk in specialiseren

We zijn van plan om Aben Budaghyan in het project childsponsoring in te schrijven nadat zijn vorige sponsor is gestopt. Zusje Abina heeft een sponsor gevonden. Als gevolg hiervan ontvangt hij maandelijkse voedselpakketten. Hij kan gratis naar de kinderarts, tandarts, psycholoog en logopedist gaan. Indien nodig krijgt Hij schoolspullen, kleding en kan hij deelnemen aan zomercamping.